Mussenbergseweg 4, 6604 BS Wijchen    
  Bel ons direct!   024 - 641 83 35   024 - 641 83 35

Centraal Station Arnhem

3 min. lezen

Terug

Unieke entree op Arnhem Centraal! Wijchense stratenmaker Lambert van Venrooij maakt unieke entree voor station Arnhem Centraal. (Bron: krant)

Arnhem - Het nieuwe station van Arnhem is een fraai stuk architectuur met al haar glooiingen en ronde vormen. Daar hoort dan uiteraard ook een passende entree bij. Maar wat moet je doen als het stratenmakersbedrijf wat je speciaal hebt laten invliegen de klus als onmogelijk bestempelt? Dan bel je vakmensen zoals familiebedrijf Lambert van Venrooij BV uit Wijchen.

“Alles is te maken” stelt Eugene van Venrooij. “Het belangrijkste is om het straatwerk zo te maken als de opdrachtgever het wilt hebben. Daarvoor moeten we
vaak buiten ons boekje gaan en nieuwe manier bedenken om juist dat te bereiken.” Zo’n entree van het station is toch het visitekaartje van Arnhem en dat moet kloppen. Dit is niet altijd makkelijk en daarom komt het vaak aan op maatwerk, zo ook op Arnhem Centraal. Er zijn een aantal zaken die dit stuk straatwerk uniek maken: zo laten ze de glooiing van het gebouw terugkomen in het straatwerk. Dat betekent dat er nieuwe manieren bedacht moeten worden om te straten.

“Rechttoe, rechtaan straten is eenvoudig, dat kan elk stratenmakersbedrijf. Maar om die glooiing te maken hebben we bij de trap vrij vlak te beginnen en aan het einde bijna stijl te bouwen. Het is daar bijna tegelwerk!” aldus Eugene van Venrooij. “De uitdaging hier is om het verloop van vlak naar stijl vloeiend te laten verlopen zonder dat je op stevigheid inlevert. Dat lukt ons door echt maatwerk te leveren en de juiste materialen voor het werk te kiezen. Dit is zogenaamd Special-A werk.” Daarnaast was het een vereiste dat de trap buiten precies gelijk loopt aan de trap binnen het gebouw. “Dit zou makkelijk zijn geweest als het gebouw nog niet af was geweest, dan kon je de trap zo doortrekken en daarna pas de ruiten plaatsen. Nu komt het aan op precies uitmeten en maatwerk.” Wellicht nog unieker aan deze trap is dat de zijkant van de traptreden gelijk afloopt met de glooiing van het straatwerk. Hierdoor loopt de trap vloeiend over in het straatwerk wat op zijn beurt de ronde lijnen van het station accentueert.

Zo helpt Lambert van Venrooij BV om het straatwerk aan te sluiten bij het ontwerp van Arnhem Centraal. Van Venrooij is niet onbekend met dit soort maatwerk. “We werken vaker aan kastelen en ook bijvoorbeeld aan het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar komen de mensen naartoe om de gebouwen te bewonderen en daarom moet het straatwerk het gebouw complimenteren.” Het werk van Lambert van Venrooij is dan ook met recht ambacht te noemen. Naast dat Lambert van Venrooij een specialist is in zijn vakgebied, is hij ook een ondernemer in hart en nieren met een liefde voor het vak. Lamberts bedrijfsfilosofie is duidelijk en concreet: “Ik wil het werk zo maken dat ik het met trots afrond en dat de mensen met plezier betalen.” De mannen van Lambert van Venrooij BV werken allen op precies deze manier. Ze zijn vriendelijk, denken met de klant mee en ze weten dat het werk het belangrijkste is, zowel voor hen als voor de klant. Als directeur houdt Lambert zich dan ook voornamelijk bezig met de kwaliteit van het werk. “Elk project is weer anders, maar de kwaliteit moet altijd top blijven.”

Het mooie aan het straatwerk van dit bedrijf is dat de bevlogenheid die je ervaart als je met Lambert van Venrooij praat, wat je dat ook terugziet in het eindresultaat. Het zijn vakmensen met een liefde voor het vak en dat is lang niet meer vanzelfsprekend. Daarom is het ook mooi om te zien dat specialisme en ambacht in deze tijd nog springlevend is. Lambert van Venrooij Grond-, Weg-, en Waterbouw BV is gevestigd aan de Mussenbergseweg 4 in Wijchen. Telefoon: 024-6418335.

Publicatiedatum 21/12/2015